Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem Felejtek ( Jankai Szebi interjú - NFR)

2021.02.22

         Nem Felejtek, akárcsak a legfrissebb New Friend Request - dal is mondja. Ez már elég nagy hint, hogy kivel beszélgettünk ezúttal.
Ezalkalommal Jankai Szebi volt célkeresztben. Ő játssza a basszust a zenekarban. 

 

• 2020. Akárhonnan is nézzük, egy elég gáz év áll valamennyiünk mögött.

Hogyan értékelnéd az elmúlt évet?
Hogy vészelte túl a zenekar a zeneipart érintő sok rosszat?

Az NFR rendkívül közönség orientált zenekar. Ezek az emberek számunkra inkább már "baráti" státuszban vannak sokesetben, akikkel  nagyon szeretjünk együtt tölteni a hétvégéket és emiatt talán ők hiányoztak nekünk a legjobban. Szerencsére volt 11 koncertünk, megjelent második nagylemezünk a 'LÉLEKGYILKOSSÁG' amit lemezbemutató koncert híján egy közönségtalálkozó keretein belül ünnepeltünk meg a srácokkal. Ebből egyébként egy videdóklip is született (A videó 'Túl Könnyű' címmel megtalálható a zenekar hivatalos YouTube csatornáján).
Én úgy gondolom, hogy a sok rossz ellenére, a zenekar csak előre halad, dolgozik folyamatosan, és több jó történt körülöttünk tavaly, mint rossz!

 

 • Tudnál kiemelni valamit a 2020-as évből?
  Személy szerint a „Túl könnyű” klipforgatása volt az egyik személyes kedvenc.

Ha személyes kedvenc, akkor nekem is ez a forgatás volt az.
De imádtam az év eleji Fish! koncertet is, ami a Barba Negrában volt, meg igazából minden 2020-as tevékenységünk kiemelten kedvenc pillanat volt.

screenshot_2021-02-22-jankai-szebi-sebastian---jankaiszebi------instagram-fenykepek-es--videok.png

 • „Nem Felejtek” Már maga a cím is egy erős vibe-ot sugároz.

Emellett a klip, a szöveg és dallam triója rakja össze egy kurvajó és szókimondó dallá, ami maga mögött hagyja a sok feszültséget.

Mi a dal üzenete ?


Én alapvetően azt vallom, hogy a dalok üzenetét mindenki máshogy értelmezi, ezért nehezen tudnám megválaszolni, hogy Lecinek, aki a szövegeinket írja mit jelentenek ezek az adott pillanatban. Egészen biztosan más zajlik le az ő fejében mikor hallgatja a dalt, ahogy máshogy értelmezem én is és valószínűleg egy a zenekartól teljesen független ember is azt fogja belehallani ami éppen a saját élethelyzetéhez passzol. A klipek minőségére pedig mindig is nagy hangsúlyt fektettünk, viszont most igyekszünk a III. lemez kapcsán erre is rátenni egy lapáttal és ez már a 'Nem Felejtek'-en is érezhető pont ezért. A klipet egyébként a SYNDROME Production készítette, akikkel a kezdetek óta dolgozunk. 
 

 

 • Mint tudjuk, innentől egy új éra veszi kezdetét az együttes életében.
  Miket tartogat az új időszak?


Rengeteg meglepetést!
Ez a lemez lesz ha mondhatom így a "legNFRebb" Egy már nagyon összeszokott zenekarként írjuk jelenleg is a dalokat, amikben sok határt fogunk feszegetni stíluson belül és önmagunkhoz képest is. A szokásos klipmegjelenések mellett, szerintem senki által nem várt premiereket is tervezünk, illetve a zenekar is vérfrissítésen fog átesni, de erről sok mindent nem árulhatok el, hisz akkor mivel fogunk meglepni titeket?

 

 • Hogyan értékelnéd az NFR mögött álló 5 évet?
  Üzennél valamit az akkori New Friend Request-nek?


Iszonyat sok kemény munkával járó 5 év(most már 6) van a zenekar mögött. Nagyon sokat tanultunk, bízom benne, hogy fejlődtünk és készen állunk egy még keményebb időszakra. Új próbaterembe költöztünk, hogy több időt töltsünk egymással és az új dalokkal (na jó, a régiekkel is). Technikailag is nagy fejlesztésekben voltunk annak érdekében, hogy minél jobb megszólalást érjünk majd el az élő koncerteken, amint újra lesz erre lehetőség. Ha az elmúlt évek értékelését kéne most leírnom, akkor azt mondanám, hogy minden pillanatért megérte küzdeni, mert most érzem ennek a gyümölcsét. Szeretnénk a minket szerető embereknek végre egy méltó színpadi produkciót és egy nagyon erős III. lemezt adni, mert abszolút megérdemlik. Tőlük kapuk minden erőt, és ezzel nem csak minket motiválnak, de életben is tartják a zenekart!
Üzenni pedig: Drop A# !

 

 • Az idei évben érkezik a 3. korongotok, ami a „Kockázat nélkül”
  címet kapta?
  Mi ihlette az album címét?
  Mi lesz a koncepció?

  A lemez cím arra a határfeszegetésre utal, amit már említettem egy másik kérdésben. Nem szerettünk soha sem beállni egy tömött sorba, hanem szerettük mindig a magunk útját járni "kockázat nélkül".
A koncepcióhoz tartozik még a 3-as szám, ami nem csak a lemez sorszámaként, hanem szimbolikusan is jelen lesz végig a megjelenések különböző szakaszaiban. A klipek, a merch grafikák és talán még a turnék esetében is jelentős szerepe lesz ennek.

 

• A harmadik album eljövetele mellett mik a zenekar tervei 2021-re?

Személyes tervek?

Az új lemez és annak megjelenése az egész 2021-es, de talán még az elkövetkező 2022-es évünket is kifogja tölteni így nagyon hiszünk az új korszakban, és reméljük, hogy nálatok is nagyot fog robbanni!
Emellett természetesen szeretnénk végre koncertezni, járni az országot… ez már nagyon hiányzik mindenkinek.
Személyes terv… „Vedd meg azt a hangszert, mert az nagyon kell”

 

 • Miből tudsz inspirációt meríteni, amikor szükség van rá?

Nyitott szemmel járok, így igazából bármi tud inspirálni.
Jelenleg rengeteg Peripheryt hallgatok, az pedig minden taktusában tud inspirálni.

 

 • Ha választanod kellene egy dalotokat, ami szerinted a legnagyobb
  hatást gyakorolta a New Friend Request-re, melyik lenne az és miért?

 

A legnagyobb hatást a Félek, ha átölelsz gyakorolta, az a legismertebb dalunk, és valahol ott triplázódott meg a hallgatottságunk is. Emlékszem, hogy megjelenés után 1 nappal koncerteztünk, és az egész terem énekelte a dalt, brutál érzés volt.