Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megfagytál ( Diószegi Kiki interjú)

2020.03.22

 

 

Következő áldozatom a Down for Whatever frontembere, a budaörsi jakuza, Diószegi Kiki volt, akit az újonnan megjelent dalukról faggattam egy kisebb interjú alatt. Szó esett természetesen a karanténról is, közelebbi terveikről..

 

Mi volt az első reakciód/reakciótok, amikor megtudtátok, a koncert”blokkot”?

kiki.jpg

Kiki:     Nyilvánvalóan nagyon elszomorodtunk. Tudjuk, hogy az egészség az első és a legfontosabb, tehát pontosan megértjük a helyzetet és a szigorítást is, de rengeteget készültünk erre a turnéra, sok idő, energia és pénz volt benne, úgyhogy újratervezés következik. Sajnos az egész szakmát érinti ez a helyzet és mindenkivel ugyanez történt, úgyhogy csak reménykedni tudunk, hogy minden zenekar fel tud majd ebből állni.

Teljesen érthető, előre is sok sikert az újratervezéshez! Ugye nem érezted/éreztétek úgy, hogy a sok felkészülés úgymond odalett a szigorítások hatására?

Kiki:     Köszönjük! Nem, nem. A gyakorlás, készülés mindig fontos és ezzel is előrébb vagyunk, csak fáj, hogy később tudunk csak találkozni a közönségünkkel és az új dalainkat is csak később tudjuk együtt énekelni.

Ezt, mint rajongó, igazán jól esik hallani, és biztosan a Brotherhood is nagyon várja már, hogy újra veletek énekelhessen és bulizhasson!:)

Kiki:     Mi is nagyon várjuk!:)

Ha már szóba került az új dalok témája, elég frissen érkezett meg a Megfagytál című szerzeményetek, amit már tűkön ülve vártunk. Megkérdezhetem, hogy miért ezt a címet viseli, illetve, hogy mi ihlette a dalt?

Kiki:     A témáját tekintve közel áll a „Nincs Helyed”-hez, de egy teljesen más élethelyzet ihlette. Arról szól, hogy az idő végül mindenkit átformál, és aki egy pár éve még az egyik legközelebbi ember volt az életünkben, arra ma már lehet rá sem ismernénk, ha leülnénk vele beszélgetni. A változásról szól a dal. Arról, hogy mennyire törékenyek a boldog pillanatok és milyen könnyen meg tudunk fagyni egymásban.

Elég mély mondanivalójú dalnak tűnik így elsőre. Kíváncsian várom, mert személy szerint szeretek elmerülni a zenében, főleg ha mondanivalóval is bír az adott dal.

Kiki:     Köszi! Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni. Hozzám nagyon közel áll!

Akkor valószínűleg mi is így leszünk ezzel, hiszen érezni egy dalon,ha közel áll a szerzőjéhez.
Egy kérdés erejéig még szeretnék visszakanyarodni az első témához. Mennyire másabb,akár nehezebb a kialakult helyzet miatt megoldani a gyakorlásokat? Vagy ugyanúgy sikerül a Home Office módszerrel is?

Kiki:     Igazából mivel ilyenkor nincs konkrét zenekari próba, ezért mindenki otthon gyűjti az új zenei ötleteket, és pár naponta videochatben konferenciázunk a srácokkal és a menedzserünkkel a tervekről, marketing ötletekről, és hogy merre tovább.

Gondolom új dalötletek mindig vannak. Hogy álltok egyenlőre a haditervvel?

Kiki:     A dalötletek születnek szépen, de a tervekről még nem tudunk semmit sem mondani. Naponta változik minden és sajnos a legtöbb dolog a karantén hosszának függvénye.

Tényleg szorítunk, hogy mihamarabb javuljon a helyzet! Láttad esetleg a Fatal Error új klipjét, a „Maradj velem otthon” - t? Ezzel kapcsolatban, esetlegesen tőletek is várható valami hasonló megmozdulás,amibe belevonjátok a rajongókat is?

Kiki:     Köszönjük! Igen, nagyon szeretem/szeretjük a srácokat, és ez egy tök jó kezdeményezés volt,frappáns dal és parádés videó! Élvezet volt nézni!
A jövőben nincs kizárva,de  mivel most lett pont kész a klip, ezért még nem kezdtünk el gondolkodni a következőn! De ki tudja, bármi lehet!

Biztatóan hangzik! A karanténon túltekintve, milyen közelebbi tervek lebegnek Hattori-Kiki Hanzó és a Down for Whatever szeme előtt?

Kiki:     Még mindig bizakodunk, hogy a turné vége előtt minden vissza áll a rendes kerékvágásba és talán egy-két állomás megmenthető, de nagyon kicsi rá az esély. Úgyhogy a Rockmaraton  a reális terv, viszont ott kő kövön nem marad!

Szerintem ezzel kellőképp feltüzelted a Brotherhood-ot, úgyhogy szeretném ezzel zárni a beszélgetést. Nagyon szépen köszönöm, hogy szakítottál rám időt, és a válaszaidat is!:)

Végezetül, itt a várva várt Megfagytál:

https://www.youtube.com/watch?v=35vd_raiE3Q

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.