Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Engedd el ( Interjú Brucker Bencével - AWS)

2020.03.28

Ezúttal az AWS gitáros – dalszerzőjével, Brucker Bencével volt lehetőségem interjút készíteni.bence-aws.jpg

Még mindig aktuális téma, ezért szeretném azzal kezdeni,hogy téged/titeket hogyan érint a karantén miatt kialakult helyzet?
 

Fura egy szituáció ez az egész. Nem nagyon lehet ilyen helyzetekre felkészülni, úgyhogy jobb híjján sodródni kell a történésekkel.Nekem személy szerint az a szerencsém, hogy a hangmérnöki munkámat gyakorlatilag bárhonnan tudom végezni ahol van egy számítógépem. Persze azért a hangos dolgokat rendszerint a stúdiónkban szoktam intézni, szigorúan egyedül, hogy kíméljem vele az otthoniakat. Természetesen most nincsen annyi munka, amit nem is bánok annyira, mert így van időm sok olyan szakmai dologra koncentrálni, amiket már régóta tervezgettem de időhiány miatt eddig soha nem valósulhattak meg.


Zenekari szinten minket sem sújtott le kevésbé a szituáció mint a többi hasonló cipőben járó bandát, hiszen nagyon sok koncertünk maradt/marad el; köztük egy londoni is ami egy különösen fájó pont. Sok munka és szervezés ment a levesbe ezáltal és belegondolni is kemény, hogy mennyi vár még ránk az elkövetkezendő időszakban. De az AWS soha nem volt egy pesszimista zenekar, kreatív energiákból most sincs hiány, szóval ha meg kéne fogalmaznom, hogy miként tekintek a jövőre, azt mondanám, hogy izgatottan várom.  
Talán páran már itt-ott hallottak infókat arról, hogy még idén jön az ötödik lemezünk.
A keserédes szituáció ezzel kapcsolatban, hogy így jóval több időnk van foglalkozni az új dalokkal mintha koncerteznénk, szóval bizonyos szempontból „szerencsésnek” mondhatjuk magunkat, hogy pont egy ilyen szakaszban ért minket ez az egész. Ettől függetlenül bízunk benne, hogy ha a közös érdeket szem előtt tartva betartjuk az előírásokat, mihamarabb elmúlik a járvány és újra színpadra állhatunk majd.

 

Több zenekar is, például a Fatal Error és a Kies is csinált dalt ennek hatására.Volt ugyebár Örs akusztik liveja a Facebookon, de bandaszinten is várható valami hasonló megmozdulás?

Konkrét terv nincsen ezzel kapcsolatban, de mivel az új anyag szövegírása most is folyamatban van, így nem tartom kizártnak, hogy valamilyen szinten megjelenik majd a lemezen. Banda szinten egyelőre nincsen tervben live dolog, de folyamatosan agyalunk, hogy mivel kedveskedhetnénk az embereknek.

Ha lehetne rá lehetőséged, változtatnál valamin az eddigi zenei karriereden,vagy újrajátszanád?

Ha követtünk is el hibákat, azok kellettek ahhoz, hogy most itt tartsunk, úgyhogy újrajátszanám. 

 

Ki vagy mi motivált, hogy elkezdj zenélni, illetve miből tudsz inspirációt, motivációt nyerni?

Semmi magasztos dolog nem lebegett a szemem előtt amikor elkezdtem. Szerettem volna én is egy dolgot az életembe ami érdekel és amivel én is olyan menő lehetek mint más korombeli srácok.
Később aztán amikor elkezdtem dalokat is írni, új értelmet nyert ez az egész, mert rájöttem hogy ez, az az út, amivel egy hozzám hasonló, introvertált személy is mutathat magából valamit, ráadásul egy olyan „nyelven” amit mindenki ért. Különösen érdekes ez a dolog amikor az ember csak zenét ír, ének és szöveg nélkül, hiszen zenei megoldásokkal igyekszik átadni gondolatokat, érzéseket. Az inspirációt pedig, a megélt élmények, szituációk adják.
 

Ugyebár elkezdtél hobbiként videózni, és a első videód már meg is született. Magam is szerkesztgettem már videókat. Mennyire nagy a kihívás benne számodra?

Haha, ez így igaz, bár tényleg gyerekcipőben járok még a dologban. Régen mindig azt mondtam, hogy: bár sok technikai dologban van szerencsém jártasnak mondani magam, a videózáshoz és a fénytechnikához teljesen gyökér vagyok. J Aztán valahogy úgy hozta az élet, hogy elkezdtünk a zenekarral saját fényeszközöket beszerezni, amiket nekem kellett leprogramozni az adott műsorhoz. Majd rá egy évre kitaláltam, hogy veszek valami alap kamerát, mert annyi király helyen jártam már életemben, de semmi kézzel fogható emlékem nem volt róluk. Aztán elkezdtem rossz japán turista módjára mindent rögzíteni és ezek a videók sültek ki belőlük. Hamarosan érkezik amúgy több is a BenceBruckerVID youtube csatornámra.
A másik ami elindított ezen az úton, hogy úgy gondoltam, talán a zenekarral is ki tudnánk használni ezt a lehetőséget, hasonlóan a hangmérnöki munkámhoz. Igaz eddig olyan sok videót nem csináltam a zenekarnak, de pl. az instagram oldalunkon van pár Mood videó a tavalyi Useme,DFW turnénk állomásairól. Na azokat a mai napig nagyon szeretem.
 Nagy álmom, hogy egyszer egy egész klipet csinálhassak magunknak.

 

Milyen célokat tartasz megvalósíthatónak a közeljövőre nézve, akár magadnak, akár a zenekart tekintve?

Alapvetően egy realista beállítottságú zenekar vagyunk, de ez nem zárja ki azt, hogy igyekszünk mindig kicsit tovább nyújtózkodni mint ameddig a takarónk ér.
Mindig 1,5-2 éves tervekben gondolkozunk, eddig látjuk előre a nagyobb eseményeket, megjelenéseket. Ami tuti, hogy mint azt már korábban is említettem, jön az új lemez amit meg fog előzni egy-két single és amit aztán jól meg is turnéztatunk országszerte.

 

Van jópár tetoválásod. Mindegyik bír jelentéssel neked? Van tervben következő? :)

Igen ez is vicces, mert volt már, hogy megkaptam valakitől, hogy „te ilyen csendes gyerek vagy, nem is gondoltam volna, hogy ennyi tetoválásod van”. Ezen persze jót röhögtem, mert én nem látom ennyire szorosnak ezt az összefüggést. J Vannak köztük amik egy-egy időszakot jelölnek az életemben, vannak amik motivációs céllal készültek, vannak amik számomra sokat jelentő dolgokat, élőlényeket ábrázolnak. De mindegyik valamilyen értelemben én vagyok és ez a lényeg. Az utóbbi 12 évben talán most van először, hogy egyelőre nincsen tervben következő és ez nagy szó 

Valószínűleg gyakori kérdés, de van olyan dalotok, ami nagyon közel áll hozzád?

Mindegyiket másért érzem közelinek magamhoz, de ha ki kell emelnem egyet akkor a Köddé Válsz-t mondanám, illetve a készülő lemez egyik dalát 

Készült a #teamAWS egy videóval nektek, milyen érzés volt látni? (Itt a link, ha esetleg nem sikerült volna megnézni még: https://www.youtube.com/watch?v=myWDUsJNtck&t=174s )

Láttam már, nagyon hálásak vagyunk, hogy ennyire király közönségünk van! Amúgy többé kevésbé követem a csoport történéseit, csak többnyire csendes megfigyelőként. 

 Kivel cserélnél egy napra a bandából, ha lehetne és miért?
Ronival, mert ki szeretném próbálni milyen érzés 1 napra Roninak lenni 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.